Missing people söker efter försvunne Tim igen

Organisationen Missing people drar igång en ny skallgång efter den försvunne Tim Olofsson från Piteå under söndagen. Även polisen och hemvärnet söker efter mannen.

Missing people söker i dag, söndag igen efter den försvunne Tim Olofsson. Samling är klockan 10.00 på parkeringen vid Bilbolaget, men man kan ansluta löpande under dagen.

Missing people söker i dag, söndag igen efter den försvunne Tim Olofsson. Samling är klockan 10.00 på parkeringen vid Bilbolaget, men man kan ansluta löpande under dagen.

Foto: Laila Bäckström

Piteå kommun2019-11-24 09:31

Tim Olofsson från Piteå anmäldes försvunnen vid 17.00-tiden på fredagen.

– Vi har inte hittat honom ännu. Sedan klockan åtta i morse söker vi igen tillsammans med hemvärnet, säger Maria Linné, RLC-kommunikatör vid polisen i Norrbotten som uppger att man kanske även sätter in helikopter beroende på vädret.

– Förhoppningen är också att folk ska höra av sig med tips, säger Maria Linné som menar att det kan handla om att man sett eller hört någonting som har med hans försvinnande att göra. Detta vare sig man känner honom eller inte.

– Alla är välkomna att höra av sig, säger Maria Linné.

Det telefonnummer man ska ringa är: 114 14

Klockan 10.00 på söndagen startade också Missing People en ny skallgångskedja.

– Vi hoppas att många fler kommer och hjälper till och letar i dag, säger Christer Lindbäck, operativt ansvarig för insatsen.

Han menar att information om sökinsatsen under lördagen lades ut med kort varsel, nu har man varit ute i mer god tid.

Samling är även denna gång på Bilbolagets parkering i Öjebyn.

– Man kan ansluta löpande fram till klockan 13.00 i dag, vid 14.00 så blir det mörkt, säger Christer Lindbäck som är osäker på om det kommer gå att fortsätta att leta då med tanke på risker.

Kan du säga någonting om gårdagen?

– Vi hittade ingen information, säger Christer Lindbäck som uppger att man söker på uppdrag av polisen inom ramen för LSO (Lagen om skydd mot olyckor). Förhoppningen är att hitta mannen vid liv.

För att vara med och söka ska man vara 18 år gammal, utbildning får man på plats. Sedan är det bra om man är varmt klädd och har med sig dryck och någon form av tilltugg.

Uppdaterad 18.4g

Polisen uppger att de avbröt sökandet under söndagseftermiddagen och att det blir nu upp till frivilliga att fortsätta att leta efter Tim Olofsson.

– Men kommer det in nya tips kommer vi att följa upp dem, säger Cesar Saliba, RLC-befäl vid polisen i Umeå.

Enligt uppgift ska Tim Olofsson, Piteå, ha haft den här jackan på sig vid försvinnandet.
Enligt uppgift ska Tim Olofsson, Piteå, ha haft den här jackan på sig vid försvinnandet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!