Krämig soppa

Kålroten passar bra i en kryddig soppa. Här har den mixats till krämig konsistens. Den som vill ha mer tuggmotstånd kan skippa mixandet.

14 januari 2020 13:26

Krämig soppa med kålrot

För 4 portioner, 30 minuter

ca 400 g kålrot

1 gul lök

2 fasta potatisar, medelstora

2 stjälkar (ca 200 g) stjälkselleri

2 msk olivolja

1 msk finriven färsk ingefära

2 msk tomatpuré

1 msk currypulver

1 nypa cayennepeppar

7 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 burk (400 g) kokosmjölk

salt och svartpeppar

Till servering:

1 kruka färsk koriander

1 lime

2 msk olivolja

majstortillabröd

Gör så här:

1. Skala och grovriv kålroten. Skala och finhacka löken. Skala potatisen och skär i skivor. Strimla stjälksellerin tunt. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs alla grönsaker i ett par minuter.

2. Tillsätt ingefära, tomatpuré, curry och kajennpeppar och fräs i ytterligare några minuter.

3. Tillsätt vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Koka tills alla grönsaker är mjuka, cirka 15 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

4. Plocka koriandern och toppa soppan. Skär limen i klyftor och servera vid sidan av.

5. Rosta tortillabröden med olja i en stekpanna tills de fått lite färg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!