Branden verkar ha börjat nära kaminen i huset, det fanns glöd på platsen och det var gott om rök i villan när hemtjänsten kom för att undersöka ett trygghetslarm.

– Så det var de som larmade oss. Både kvinnan här och hemtjänsten har fått i sig en del brandrök. Själva branden var mest bara glöd när vi kom hit så det var inte några problem att  släcka. Nu fokuserar vi på att få ut röken, säger Roger Bohman, räddningsledare.

När hemtjänsten kom till platsen cirka femton minuter efter damen hade tyckte på sitt trygghetslarm så hade hon gått och satt sig i köket där det var mindre rök. Det kom som en rejäl överraskning när hemtjänsten upptäckte anledningen till larmet.

Artikelbild

| Räddningstjänsten vädrar ur så gott det går, men villan är troligtvis rökskadad.

– När vi öppnade dörren så såg vi och kände att herregud det brinner ju. Så då ringde vi SOS, säger hon.

Polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut på larmet. Damen var fortfarande vid medvetande men väldigt tagen av händelsen. Hon fick hjälp av ambulanspersonalen och lastades på bår.

Redan när hemtjänsten kom till platsen stod en fåtölj ute på gården som det väldigt tydligt hade brunnit i. Det ska ha varit någon ung man som hon känner på plats tidigare och burit ut den, berättade kvinnan innan hon fördes vidare i ambulans för vård.

– Vi vet inte vem han är, men hon kan omöjligt ha burit ut den själv så någon måste ju ha varit här, säger hemtjänsten.

Artikelbild

| Fotöljen som var utkastad på gården hade det uppenbarligen brunnit ganska ordentligt i. Men ingen vet just nu vem som burit ut den.

Räddningstjänsten stannade kvar på platsen för att arbeta med att försöka vädra ur röken ur villan som blivit ganska rökskadad.