Sammanlagt fyra anmälningar om otillåten taxitrafik upprättades under fredagen och lördagen.

– Vi tog dem på bar gärning och konfronterade förare och passagerare. Nu är det upp till åklagaren att avgöra om åtal ska väckas, säger Niclas Ekbom.

Ett flertal person som misstänks för samma sak ska dessutom ha informerats om att det är olagligt att skjutsa folk mot betalning om man saknar tillstånd.

En förare man har haft spaning på visade sig också vara drogpåverkad.

– Han var ensam i bilen när vi stoppade honom, men vi hade sett honom skjutsa runt folk tidigare under kvällen. Han har också medgett att han gjort det.

Niclas Ekbom varnade så sent som i förra veckan folk från att åka svarttaxi.

– De som gör det utsätter sig för stora risker. De har ju ingen aning om vem det är de åker med. Det är inte säkert att föraren har körkort. Även om det står att det är ett krav i den där facebookgruppen. Och han eller hon kan vara påverkad av alkohol eller droger, sa han då.

Han hoppas att gripandet av föraren som misstänks för drograttfylla ska få folk att sluta åka svarttaxi.

– Det bekräftar våra misstankar, och visar att det inte finns några som helst garantier när man åker med de här förarna. Jag hoppas det här får folk att tänka till lite.

Hur helgens tillslag gick till vill han däremot inte avslöja.

– Vi har lagt om taktiken lite. Men hur vi gjorde håller vi för oss själva för vi tänker arbeta vidare på det sättet, säger Niclas Ekbom.

Arbetssättet ska nu införas även i Boden och Piteå.