De livsfarliga och sämsta köpen

Ett babyskydd som är fullkomligt livsfarligt, sommardäck som utgör en säkerhetsrisk och robotgräsklippare som också klipper tårna. Tidningen Råd & Rön har testat en rad produkter, och har nu sammanställt en lista över de 16 allra sämsta i sitt slag.

23 januari 2020 08:06

Tester som genomförts av tidningen under året har nu resulterat i en lista över de allra sämsta produkterna – en del av förenade med livsfara.

Ett babyskydd, Hauck iPro Baby, har visat sig vara så odugligt att testdockan flög i väg vid en krock. Vid ett andra test av samma stol gick basen på babyskyddet sönder, och i ett tredje flyttades testdockans huvud så kraftigt att det hade resulterat i skador om det hade varit ett barn.

När tidningen testade robotgräsklippare uppdagades allvarliga säkerhetsproblem som innebär risk för avklippta tår för den som kommer ivägen för den lilla roboten. När en sko ställdes framför klipparen körde robotklippare av två märken, Stiga M5 och M3 samt Ambrogio Next 4.0 basic, rakt över skon.

Tester av sommardäck för lite större fordon som minibussar, skåpbilar och husbilar har också visat på två riktigt farliga däck. Hankook Vantra LT och Kleber Transpro var då dåliga i testerna att de utgör en fara på vägen.

I andra tester har Råd & Rön hittat exempelvis frysar som inte är tillräckligt kalla, diskmedel som inte gör rent och kattmat som innehåller för höga halter av cancerframkallande ämnen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!