Damberg kallas till utskott om bombdåd

23 januari 2020 21:07

Inrikesminister Mikael Damberg (S) och rikspolischef Anders Thornberg kallas till riksdagens justitieutskott med anledning av den senaste tidens bombdåd, skriver Dagens Nyheter.

Utskottet ställde sig enigt bakom Moderaternas krav, som framkom under onsdagen.

Jag förväntar mig att inrikesministern redovisar en konkret och tidssatt handlingsplan för att stoppa de sprängningar som plågar Sverige, säger M:s rättspolitiske talesperson Johan Forssell till DN.

Utskottets ordförande, Fredrik Lundh (S), säger att man vill ha en lägesbeskrivning av polisens arbete och veta om politiken behöver möta upp eventuella behov.

I en skriftlig kommentar till TT säger Damberg bland annat att polisen nu genomför "ett intensivt arbete och en nationell operation för att komma åt de kriminella som står för de avskyvärda sprängningarna, och flera misstänkta är gripna efter de senaste dåden".

"Jag ser fram emot en inbjudan från Justitieutskottet och att tillsammans med rikspolischefen redogöra för det intensiva arbete som pågår för att ännu fler skyldiga ska gripas och lagföras så att utvecklingen vänder", skriver han vidare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!