Brandmän i Australien hedrade sina omkomna kollegor med en tyst minut på fredagen, rapporterar Reuters.

De tre omkomna amerikanerna, alla i 40-årsåldern, beskrivs i australiska medier som mycket erfarna och hade rest till Australien för att hjälpa till att släcka de omfattande terrängbränderna som härjat i flera månader.

Varför Herculesplanet störtade i det oländiga området Snowy Monaro i södra delen av New South Wales är fortfarande oklart. Innan haveriutredare och polis kan började undersöka nedslagsplatsen ska specialister på farliga ämnen säkerställa att området är säkert att besöka, skriver AFP.

Antalet dödsoffer som krävts i bränderna i Australien har nu stigit till 32, varav sex brandmän. Under fredagen skadades dessutom sex frivilliga brandmän när deras tankbil med vatten välte. De uppges endast vara lindrigt skadade, skriver SBS News.

Efter flygolyckan stoppade den kanadensiska operatören all vattenbombning, men släckningsarbetet ska återupptas snarast.

"Vi måste fortsätta att arbeta med räddningsarbetet för att skydda lokalbefolkningen", skriver företaget i ett uttalande, rapporterar ABC News.

På torsdagen förvärrades förhållandena med temperaturer på över 40 grader på sina håll i New South Wales, vilket har gjort att flera bränder flammat upp igen.