Vi direktsänder Norrbottens Fotbollsgala

På torsdag sammanfattas säsongen. Massor av matchbilder utlovas!

Piteå IF DFF klarade sig kvar i Damallsvenskan med ett nödrop.

Piteå IF DFF klarade sig kvar i Damallsvenskan med ett nödrop.

Foto: Pär Bäckström/TT

Fotboll2020-11-23 10:00

Tidernas märkligaste fotbollssäsong är nästan över. Precis som förra året sammanfattar vi säsongen i den norrbottniska fotbollen i en webbsänd fotbollsgala.

– Det känns logiskt att vi gör detta. Vi har direktsänt massor av fotboll i år och har ett gediget material att utgå från när vi sammanfattar säsongen. Förra året blev galan en uppskattad slutpunkt. Typ en lägereld att samlas runt för att tänka tillbaka på säsongen som gick. Just en sådan här lägereld tror jag blir ännu viktigare i år, när säsongen varit så speciell, säger Rickard Björling, som leder galan tillsammans med Piteå-Tidningens sportchef Per Sandberg.

I galan utlovas stort som smått från den lokala fotbollen, både i form av matchbilder, prisutdelningar och intervjuer.

– Det har ju varit dramatiskt kring många streck i år. Sen har vi ju P17-laget som stod för en historisk bedrift när de vann distriktscupen, säger Rickard Björling.

I galan får ni även slutspurten av årets-mål-tävlingen som ni tittare kan avgöra. Någon vinnare kan inte presenteras under galan eftersom IFK Luleå har några matcher kvar, och just årets mål inte kan anses helt klart förrän säsongens sista spark delats ut.

– Vi har många heta kandidater i årets mål-tävlingen. Precis som förra året har vi fått in många bidrag från matcher som inte har sänts, utan där någon råkat ha mobilen uppe, säger Rickard Björling.

Galan sänds på nsd.se, kuriren.nu och pt.se, samt på respektive tidnings Facebooksida klockan 19:00 torsdag den 26 november.

Nya priset.
Nya priset.
Priserna som delas ut

  Norrstjärnan herr och dam. Detta pris ersätter Kurirenbollen och delas ut till årets spelare i Norrbotten.

  Årets domare

  Årets prestation

  Årets eldsjäl

  Årets mål. Denna tävling avgörs när säsongen är slut. Under galan får ni kandidaterna presenterade för er och får reda på hur ni ska göra för att själva delta i tävlingen..

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!