Stjärnorna öppnar padelcentrum i Piteå

PDL, Carglass och Besikta kommer att hyra in sig i den nära 3 000 kvadratmeter stora hall som i maj börjar byggas intill E4 innanför Frasses hamburgerrestaurang.

Piteå 23 februari 2021 13:10

Bygglovet för en hall som ska inrymma både padel och bilservice har nu vunnit laga kraft och i maj sätts spaden i jorden. Padelhallen kommer att drivas av PDL, ledande inom svensk padel med verksamhet på ett 30-tal platser i Sverige. PDL group ägs delvis av artisten Måns Zelmerlöw och tennisspelaren Jonas Björkman.

Hittills är det Proveloper, vars affärsidé är att utveckla kommersiella fastigheter på attraktiva lägen som hanterat projektet. Peter Gullberg, vd, säger att planen är att bygga en cirka 3 000 kvadratmeter stor hall. På padelsidan blir det plats för åtta banor och en singelbana.

– Intresset för padel är stort och kommer att hålla i sig. I Argentina och Spanien är det etablerat i stora volymer och yngre generationer fångas upp. Padelhallen kommer att drivas av starka och duktiga ledare. De jobbar med bemanning under vissa delar av dygnet och har både tränare och anordnar turneringar, säger Peter Gullberg.

Varför blev det Piteå?

– Vi jobbar på många orter och letar hela tiden efter bra lägen där vi kan få hyresgäster och här kändes Piteå självklart, säger Peter Gullberg.

Vem ska bygga hallen?

– Vi har anlitat BD Bygg för uppdraget. De ska vänta ut snön och börja bygga när den är borta. Sedan är det tänkt att hallen ska öppna i december.

Blir det några nya arbetstillfällen?

– Det blir några nya arbetstillfällen både på padelsidan och i de mindre verksamheterna och såklart i samband med bygget, säger Peter Gullberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Profilbild Ylva ForslundYlva Forslund
Ämnen du kan följa
Läs mer!
Piteå

Så gick det för Karin och Magnus i hälsosatsningen

Piteå

Här byggs en ny padelhall

Piteå

Nya banor ett lyft för padel: "Kanonbra"

Piteå

Snart klart för start i Piteås nya padelhall

Piteå

Havsbadet satsar på succén – bygger padelbanor

Visa fler