Dags att nominera Årets Pitebor

Inget PDOL i sommar, men givetvis ska PT tillsammans med läsarna nominera och utse nya ambassadörer i kategorierna Årets Pitebo, Årets utflyttade Pitebo och Årets mentala Pitebo.

Piteå 9 juni 2020 16:45

Det börjar bli ganska många som kan titulera sig Årets Pitebo i någon av de tre kategorierna. Sedan starten 1990 handlar det om 90 stycken (i några fall lag eller föreningar) som fått utmärkelsen.

Det allra första året, 1990, var det Bernt Kurkkio, medmänniska, Thord Carlsson, radiopratare, Michail Gorbatjov, sovjetisk statschef, som utsågs.
I fjol korades sångaren Micke Holm till Årets Pitebo. Arne Ljungqvist, känd för sin envetna och mångåriga kamp mot doping, fick utmärkelsen Årets mentala Pitebo och Pernilla Lagergren, professor och cancerforskare vid Karolinska Institutet, utsågs till Årets mentala Pitebo.

Så, vem eller vilka vill du att det ska bli i år? Du har på dig fram till den 29 juni att lämna in förslag. Du nominerar kandidater via formuläret som du hittar på pt.se. 

För att utses är det som vanligt dessa egenskaper som gäller: Patriotisk, Internationell (åtminstone i Piteå), Tjuvrolig, Entusiastisk, Begåvad, Och så vidare.

Alla relevanta förslag kommer att beaktas, men vinnarna utses av en jury bestående av Mari Gustafsson, reporter och ansvarig utgivare på PT, Sebastian Sandsten, platschef på PT, Fredrik Nilsson, PDOL-general samt affärsmannen Svante Blomqvist.
 

Vinnarna kommer att utses under juli månad och presenteras som vanligt under sista veckan i juli. Själva prisutdelningen skjuts på framtiden eftersom PDOL-festivalen är inställd. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Carlsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Piteå

Kvinna åtalas för stöld på Röda lyktan

Piteå

Avvikande värden missades - fick akut njursvikt

Piteå

Klar för Piteå Hockey – då slipper han pendla mer

Ishockey

Forsberg: ”Det värsta är att många försvinner”

Piteå

Coronasmittan minskar i alla kommuner

Visa fler