Som orientering fast på skoterryggen i halv- till heleländig terräng. Så beskriver man nog enklast Ride and seek som går av stapeln i februari. Tävlingen har för varje år utökat kostymen med någon storlek; Small till en början, medium i fjol och large 2016, om man så vill. Bokningen för 2016 hann bara vara öppen i 44 minuter, sen var de 70 platserna fyllda. 58 står på kö.

– Det känns skithäftigt. Det finns verkligen ett intresse, säger Joakim Armgren på Experience Arjeplog.

Inför februari 2016 är det ny mark som bryts. Konceptet är visserligen detsamma: hitta kontroller med hjälp av GPS-koordinater. Den som kommer snabbast i mål med flest godkända kontroller vinner. Men den här gången satsar man på att nå ut till en större publik. Det gör man från luften.

– Tack vare ett gediget samarbete med våra sponsorer kommer vi att kunna ha en helikopter med en kameraman som följer tävlingen från luften. Där kommer det finnas teknik som livesänder racet till Youtube. Fördröjningen kommer att vara cirka 30-40 sekunder, så mer live än så blir det nog inte, säger Armgren.

Tävlingen kommer att ligga på samma svårighetsgrad som tidigare och hållas i närområdet kring Arjeplog.

– Förra året klarade åtta av 47 startande alla kontroller. Det ska vara svårt och jag tror att vi hittat rätt nivå. Vi spånar hela tiden kring hur vi ska vidareutveckla det här. Helikoptern är steg ett, i en förlängning kanske vi kan ha en kommentator och fler kameramän.