Larmet från SOS kom vid 10-tiden på förmiddagen. När PT och Norrans reporter kom till platsen slog lågor ut från taket och genom de höga garageportarna, och febril aktivitet rådde på platsen. Dels räddningstjänst, förstås, men också tillströmmande privatpersoner som kom för att hjälpa till att tömma intilliggande garage.

Ganska snart stod det klart att något inte stod rätt till med vattenförsörjningen till slangarna. Trött trädgårdsslang, ungefär det trycket hade räddningstjänsten att jobba med.

– Det är dåligt tryck i brandposterna. Det är inget ovanligt, så här ser det ut i många kommuner. Vi har flera tankbilar på väg och med dem fungerar det. Vi har trots problemen lyckats begränsa branden bra, sa räddningschef i beredskap Magnus Öhman.

Artikelbild

| Lågor slog ut från taket på garaget på Industrivägen.

Vid lunchtid började man med hjälp av grävsmaskin riva den korrugerade plåten på ytterväggarna för att komma in bakom den.

– För att hitta eventuella eldhärdar och släcka dem. Branden är under kontroll nu.

Det var gargeägaren själv som upptäckte branden och larmade. Han stod och tvättade en bil med högtryckstvätt när vattnet plötsligt tog slut.

– Jag gick runt bilen för att se vad som var fel och fick se att lågor slog ut från tvätten och upp under taket. Diesel från högtrycken hade runnit ut på golvet och fattat eld. Det gick otroligt fort innan det blev helt rökfyllt där inne, det fanns inget jag kunde göra, säger han.

Artikelbild

Inne i garaget fanns en rad fordon; skotrar, motorcykel, latsbil, samt DHL-gods som skulle köras ut till kunder under dagen.