Rykande ruiner kvar efter misstänkt mordbrand

Det enda som fanns kvar av villan på fredagmorgonen var glödande ruiner och muren till skorstenen. Händelsen utreds som mordbrand.

Huset som stått öde en längre tid är det nu bara skorstenen kvar av.

Huset som stått öde en längre tid är det nu bara skorstenen kvar av.

Foto: Håkan Öberg

Vidsel2019-11-15 12:26

Det var grannar till huset som kontaktade SOS alarm runt halv fem på fredagsmorgonen när de upptäckte att villan stod i lågor. När räddningstjänsten väl kom fram till Södra Storfors till branden mellan Sörstrand och Grundvattnet var villan redan nästan helt nedbrunnen. Som tur var har huset stått öde under en lång period.

–  Det var en totalbrand. Huset var helt tomt så ingen person skadades, säger inre befäl vid Räddningstjänsten i Piteå, Per Isaksson.

Under morgonen har Älvsbypolisen varit kvar på platsen som spärrats av med polistejp. De har fungerat som eldvakter och sett till att ingen civil rör till det på platsen i väntan på polisens tekniker. De ska utföra en brottsplatsundersökning för att bestämma om det handlar om en mordbrand eller om villan brann ner av naturliga orsaker.

Misstänker ni att branden är anlagd?

– Det enda jag egentligen kan säga om det är att brottsrubriceringen just nu är mordbrand, men det är också rubriceringen vid alla bränder av det här slaget tills man visat att det inte är det, säger Martin Nilsson, älvsbypolisen.

Vad som kan tyda på att rubriceringen visar sig vara mer än bara formalia är att det på platsen finns tydliga och troligtvis färska fotspår i snön som leder från vägen fram till den nedbrunna bostaden. Polisen har märkt upp fotspåren med polistejp i väntan på tekniker. En polishund kommer att användas vid undersökningen av fotspåren.

Polisen har märkt upp platsen där hunden ska få söka på fotspåren som leder fram till huset.
Polisen har märkt upp platsen där hunden ska få söka på fotspåren som leder fram till huset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!