Ny investeringsbudget för Älvsbyns kommun

Budgetberedningens förslag gick genom KS för att tas upp till fullmäktige. Kan resultera i nya bättre snökanoner till Kanisbacken.

Liberalerna ville ha med nya snökanoner i budgeten. De fick avslag i KS men det ska utredas till KF och finns det pengar anser S att det är ett bra förslag.

Liberalerna ville ha med nya snökanoner i budgeten. De fick avslag i KS men det ska utredas till KF och finns det pengar anser S att det är ett bra förslag.

Foto: Håkan Öberg

Älvsbyns kommun2019-11-05 17:19

Förslaget innebär en investeringsbudget på 14 697 000 kronor inför nästa år. Det är Liberalerna som röstade på budgetberedningens förslag som ville ha ett tillägg på 2,5 miljoner kronor för nya snökanoner.

– De la förslaget på sittande möte så det blev avslag på det i och med att vi inte kan ta ställning till det. Men det kan bli ändring till kommunfullmäktige. Det är ett ganska klokt förslag att lägga de pengarna på snökanoner, men vi måste först se om vi har de pengarna eller inte, säger Tomas Egmark, kommunstyrelsens ordförande.

Duger inte de snökanoner vi har?

– De som finns på Kanis är gamla och behöver mycket kallare väder än en modern snökanon. Jag kan inte tekniken själv precis, men med en modern kan man börja tidigare på hösten. Man ser att slalomabackarna kan öppna tidigare och tidigare, det är för att de har bättre kanoner, säger Egmark.

I övrigt är det mest vanliga investeringar som måste göras. Fiberutbyggnad, serverrum, skolkök, staket, elinstallationer och liknande. Byte av sporthallens golv och ett frigymnastikgolv finns också med på listan. Och kommunen ska flytta och rusta upp återvinningsstationer.

– Det är en ganska tråkig investeringsbudget med främst sånt som måste göras. Jag sa så här när vi började jobba med det politiskt att vi har tagit vårat roliga nu. Därför är det mest digitalisering i grundskolan, elinstallationer på Älvåkraskolan och liknande. Ganska hands-on investeringar, säger Tomas Egmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!