Klart för tonåringarnas klimatdag i Lomtjärn

Tidigare i vår vann Vidselseleverna Maj Bualong, Tilde Olofsson, Elsa Markgren och Lovisa Ölund, Älvsbyhus miljötävling för deras idé om en miljödag i Lomtjärn. Nu i slutet av maj blir den verklighet.

10 maj 2019 11:59

De fyra femtonåringarna har jobbat hårt hela våren och dragit ihop en imponerande mängd sponsorer och aktiviteter. Dagen kommer att bjuda på föreläsningar, mat, livemusik, gratis loppis och även uppträdanden av trollkonstnären Peter Warg och idolvinnaren Robin Bengtsson. Tempo Vidsel kommer att dela ut veganska smakprov. Sportringen kommer att finnas på plats för att visa upp olika elcyklar och Robert Granström kommer att visa upp sin Tesla. De kommer ha roliga tävlingar med chans att vinna pris och så sponsrar Ica ett godisregn.

Arrangörerna hoppas att deras engagemang kommer att smitta av sig på andra.

– Vi måste börja göra skillnad och vill att vårt projekt ska inspirera framför allt unga att starta egna event. Det krävs hårt arbete, men det är inte omöjligt. Med engagemang kommer man långt, säger tjejerna.

De är glada över all positiv respons som de fått för eventet och att så många velat engagera sig.

– Eftersom klimatfrågan är så stor engagerar sig även företag och myndigheter till att hjälpa till. Alla vi har varit i kontakt med har varit väldigt intresserade även om inte alla har kunnat bidra, säger de.

Dessutom anordnar de ett lopp runt Lomtjärn för barn upp till tio år som heter Pandaloppet där alla får en medalj. Anmälan ska göras senast den 15 maj och loppet är helt gratis.

Det är också gratis att sälja på loppisen, däremot vill de ha en anmälan genom Facebook för att veta hur många som kommer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Öberg

Ämnen du kan följa