Man omkom i mc-olycka

Mannen som körde av Hemmingsmarksvägen med sin motorcykel har avlidit. Han hittades i diket av en förbipasserande och fördes med ambulanshelikopter till Sunderby sjukhus med livshotande skador.

19 juni 2015 10:56

Larmet kom vid 9-tiden på midsommaraftons morgon. När räddningstjänsten anlände till olycksplatsen efter länsväg 502, cirka sju kilometer sydväst om Hemmingsmark, hittade de motorcykelföraren i dikeskanten. Han var vid medvetande men hade tappat hjälmen.

Föraren, en 55 årig man, fördes med ambulanshelikopter till Sunderby sjukhus med livshotande skador. I en presskommuniké under eftermiddagen meddelade sjukhuset att mannen avlidit av sina skador.

"Legat ett tag"

Enligt Lars Andersson, insatsledare vid räddningstjänsten i Piteå, hade mannen kört av vägen med sin sportmotorcykel och landat i skogskanten.

– Vägen är inte så starkt trafikerad och mannen syntes inte så bra. Han har förmodligen legat där ett tag, säger Lars Andersson.

En mindre mängd hasch anträffades hos den skadade mannen och enligt polisen var han misstänkt för narkotikabrott samt drograttfylleri.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!