Hemma bra, men borta bäst

12 juli 2021 11:17

I spåren av att Robinson flyttat till Norrbotten kanske allt fler skolklasser vill åka på skolresa till Norrland i framtiden, men även om hemmaplan kan vara trevlig längtar vanligtvis en Piteåklass lite längre än till Kalix. Fördelen med lokala resor är priset. Bara att ta sig till Stockholm eller Göteborg kostar ju en slant, och vill man utomlands blir det ännu dyrare.

 

Skolklasser har sällan ekonomi för några större utsvävningar, och om inte klasskassan är fullmatad gäller det att hitta lösningar. En möjlighet är försäljning. Har man något att sälja slipper man tigga pengar, både av föräldrar och av andra. Visst kan man ta hand om människors pant eller sälja deras gamla kläder på loppmarknad, men det är svårt att få sådan snurr på verksamheten att det räcker till en skolresa.

 

Genom att vända sig till ett företag som erbjuder skolungdomar försäljningssamarbeten slipper man ”uppfinna hjulet” utan kan lugnt använda sig av beprövade försäljningsmetoder av erkänt säljbara produkter. Ett sånt företag är DelikatessKungen som sedan 1992 har sålt sina delikatesser genom skolklasser och idrottsföreningar. Varorna det gäller är bl a belgiska chokladpraliner, ekologisk extra jungfruolivolja och en prisbelönt cheddarost som tv-kocken Gordon Ramsay kallat världens bästa.

 

Först bearbetar man marknaden genom att knacka dörr, uppvakta vänner och bekanta eller företagare på sin bostadsort. Med hjälp av tryckt försäljningsmaterial och DelikatessKungens app tar man upp beställningar på varorna. Nästa steg är att leverera de sålda produkterna och ta betalt för dem. När det är klart behåller man den egna vinsten och skickar tillbaka överskottet. Försäljningen är nämligen helt provisionsbaserad så ju fler delikatesser man säljer – desto mer pengar till klassresan. Genom åren har över 25 000 grupper sålt DelikatessKungens produkter. Många har finansierat hela skolresan med försäljningen och återkommit till DelikatessKungen för att tjäna pengar till nya skolresor, cupresor och träningsläger.

Från

Delikatesskungen.se