Vill du bo tryggt uppe i norr?

8 mars 2022 10:31

Vi har alla olika prioriteringar med var vi vill bo. En av dem kan vara att man vill bo på en trygg plats. Vare sig det gäller orten eller ett specifikt område på en ort. Däremot tillkommer vanligtvis andra önskemål med det nya boendet. Till exempel hur mycket man maximalt vill lägga på att betala i hyra.

Visst är det en klar fördel om du har krav eller önskemål på ditt nästa boende. Det visar ju bara att du vet vad du vill ha eller rent av vad du behöver för att trivas där du bor. Och du vet säkert att det är en bra början om du har kontrollerat med din budget hur mycket du har råd med eller vill spendera på månadskostnaden av ditt boende.

Pengarna ska ju räcka till räkningar och mat, och gärna få lite över för att kunna roa dig på olika sätt. Om så bara att kunna njuta av god mat på en restaurang med goda vänner emellanåt. Som student är man ofta van vid att tänka på hur man ska spendera sina pengar. Leva och äta så billigt som möjligt, men ändå må bra.

Bo kollektivt eller ensam

Studentlägenhet av olika slag finns det ofta gott om i de städer där det även finns en eftertraktad högskola eller universitet. Så vad ska du ta hänsyn till när du väljer studentboende? Förutom hur mycket boendet kommer att kosta dig, så fundera även på om du föredrar att bo kollektivt, där du delar kök och badrum med resterande hyresgäster, eller om du anser att det blir bättre för dig med att bo ensam.

Kollektivboende finns inte enbart för studenter och denna typ av boende kan också se olika ut. Man kan till exempel ha sådan tur att man finner ett billigt alternativ där man har varsin en våning eller del av hus, där man enbart delar köket med varandra. Eller så bor man allt från två personer under samma tak och det enda man har för sig själv är det rum man sover i.

Visst kan man komma undan med billigare hyra om man bor kollektivt, men det brukar även handla om att ha sällskap i sitt hem. Samtidigt som man har en egen plats, som man kan dra sig undan till. På så sätt får alla både avskildhet och sällskap när de behöver det. Sen är det ju upp till er hur ni gör med maten och andra tillhörigheter i hemmet.

Bo billigt och säkert i Piteå

Staden Piteå i norra delen av Sverige är känd för att vara en trygg stad och att det finns många goda chanser till att finna en bostad, som är både billig och bra. I nära anslutning till Piteå ligger Luleå Tekniska Universitet, som lockar studenter från hela Sverige. Detta universitet har funnits i många år och har ett väldigt gott rykte om sig. Dessutom kan det locka lite extra, då livet i norra delen av Sverige ofta är lugnare och tryggare än i många andra delar i landet.

Om du vill bo billigt och säkert ska du definitivt överväga Piteå. Staden har många billiga och bra möjligheter för studenter av alla slag som flyttar dit. Dessutom är det en stad där det är lätt att känna sig ännu tryggare än i andra städer. Sök efter lediga lägenheter i Piteå om du vill bo säkert i norra Sverige.

Dessutom kommer du att kunna uppleva många olika typer av aktiviteter, då du kommer att bo nära kusten samt under vår och sommar är det få mörka timmar om dygnet och vintertid skiftar det helt till få ljusa timmar om dygnet. Vintertid kan du även testa flera olika aktiviteter i snö och på is. Norra Sverige har med andra ord mycket mer att erbjuda än ett tryggt boende.

Sök efter ny bostad på olika sätt

Det har ingen betydelse hur svårt eller enkelt det är att finna en ny bostad, det är alltid en god idé att påbörja sökandet så tidigt som möjligt. Inte nog med att det är större chans att du hittar ett boende i god tid, så är det även större chans för att du lyckas hitta just ett sådant boende du önskar allra mest. Till exempel en egen lägenhet i ett önskvärt område eller nära till ditt universitet.

Ta hjälp av Bostadsagenten på Bostadshub, så får du notiser så fort det har uppkommit ett nytt objekt på marknaden. Du får snabbare koll på läget och du kan du lämna ditt intresse på lägenheter snabbt och smidigt. Ibland är det först till kvarn som gäller och då är det bra med en agent som spionerar åt dig.

Lägg även tid på att skapa en seriös och snygg hyresgästprofil, så kommer fler hyresgäster vara intresserade av att kontakta dig personligen för att se om du kan vara intresserad av att hyra en av deras bostäder.

Från

bostadslistan.se