Sommar och balkongmöbler

13 april 2022 13:24

Så fort solen skiner lite extra och det blir några plusgrader börjar tankarna vandra till att spendera mer tid utomhus. Man funderar på balkongmöbler till uteplatsen. Att sitta ute och äta och umgås på sommaren är härligt. Många har en uteplats i form av en balkong och det kan ibland krävas kreativitet att möblera denna yta. På balkongen ska man ofta kunna göra olika saker på liten yta och då är det bra att tänka på storleken och välja smarta lösningar med flera funktioner.

När du ska välja möbler till din uteplats eller balkong kan det vara bra att i förväg fundera över hur många personer som ska få plats. Det är alltid trevligt med runda bord, men tänk på att fyrkantiga bord oftast rymmer fler personer. 

Men hur väljer man bäst möbler till sin uteplats? Och hur ska man bäst ta hand om sina utemöbler för att de ska tåla så många av våra svenska somrar som möjligt?

Att tänka på inför ditt köp av utemöbler:

Komfort

Trädgårdsmöbler skall vara sköna att sitta i, i många timmar! En trädgårdsstol skall ge stöd för både rygg och ben. Höjden av trädgårdsmöblerna spelar stor roll. Armstödet bör ha rätt höjd för dina armar. Det är bra att spendera en del tid på att testa utemöblerna du funderar på att köpa så att du får rätt känsla av komforten, under en kortare och längre tid. 

 

Funktionalitet

Viktigt att möbeln passar syftet du vill använda det för. Det kan kanske vara mer passande med en möbel som är stapelbar eller som kan fällas ihop om du saknar utrymme. Det kan vara praktiskt att se om dina trädgårdsstolar kan fällas och placeras under trädgårdsbordet för att ge mer plats när de inte används. 

 

Underhållskrav

Underhållsfria utemöbler är ideala, särskilt om du kopplar sommar med långa, avslappnade dagar. Därför bör du fundera över materialet som möbeln har då olika material kräver olika mycket underhåll. Salt havsluft kan tendera till att ha en negativ påverkan på vissa material. Bor man nära kusten kan det vara bra att tänka på att välja utemöbler som tål klimatet. Regn kan förstöra en del och få dina utemöbler att bli tråkiga. Väljer du material som aluminium och sandgjutet stål står dessa emot rost bättre. När det gäller textilier och dynor klarar sig dessa bäst av att plockas in när det är regn, men det finns undantag som är gjorda för att klara lite sämre väderförhållanden.

Tänk även på att generellt all material påverkas av solsken och regn på ett eller annat sätt. 

 

Från

trademax.se