Samla dåliga lån - få bättre ekonomi

8 mars 2022 11:03

Även om du har hört talas om att samla lån tidigare, så kan det vara en god idé att läsa vidare. Kanske är du i en annorlunda situation idag eller så kan du ha chansen till att läsa information som du har inte tänkt på tidigare.

Det första du bör tänka på när det gäller samlingslån är hur många lån du har idag som kommer med höga kostnader varje gång det är dags för avbetalning. För allt fler är det relativt enkelt att ansöka om ett lån, som betalar ut pengarna snabbt. Ibland kan vi få tillgång till de lånade pengarna samma dag, vilket gör det ännu lättare att ansöka om denna typ av lån. Det kan leda till att du tar flera lån som du inte tillslut inte klarar av att hantera. 

Du kan ha befunnit dig pressade situationer. En oväntad utgift som dök upp, till exempel bilen du är i desperat behov av dagligen och som nu behöver en akut reparation för att kunna användas. I en sådan situation kan det vara svårt att säga nej till att låna pengar och man känner en enorm tidspress, så man känner att man inte har tid till att jämföra mellan andra alternativ för att få så låga kostnader som möjligt. Lösningen för det här kan vara ett nystartslån.

Vad menas med nystartslån?

Som du kan läsa på nstart.com, så får du flera goda möjligheter med att ansöka om ett sådant lån. Då det innebär att du kan samla dåliga lån till ett lån med lägre månadskostnader och därmed få en mer stabil ekonomi. Med en bättre ekonomi är det många gånger lättare att tänka mer praktiskt gällande olika delar i livet och man blir mer avslappnad.

Innan du sätter dig i kast med ansöka om ett nystartslån, så lista de dåliga lån du har i nuläget. Summera alla kostnader och ansöka om ett lån med samma belopp. Om lånet sen blir beviljat, så använder du dig av dessa pengar till att betala dina mindre lån och kommer sen endast ha ditt nystartslån att tänka på varje månad.

Hur ansökan går till

Du sänder först iväg en intresseanmälan till Nystart Finans och om de anser att du kan få ett lån med dem, så diskuterar ni fram en lösning för att lösa din ekonomi på bästa sätt. Efter detta samtal, så kommer du att få ett erbjudande med alla detaljer. Bland annat alla kostnader som kommer att ingå i ditt nystartslån. Och nu är det upp till dig.

Sätt dig ner i lugn och ro, och fundera på det hela innan du bestämmer för ett Ja eller Nej. Försäkra dig om att du kommer klara månadskostnaden och att du är okej med hur länge du ska betala detta lån. Räkna på vad lånet totalt kommer att kosta dig.

Från

nstart.com