Hur du hittar lån som kan tas snabbt vid behov

19 maj 2022 08:56

Det finns olika ord för snabblån som i grund och botten är det samma. Det som gäller för alla lån som tas snabbt är att lånet tas oftast online för att snabba på ansökning och utbetalnings processen.

Ett sådant lån är också utan säkerhet, det betyder att du behöver inte ha en bil eller bostad som säkerhet för att ansöka. Du behöver heller inte ange vad lånet ska användas till.

Det är många som är villiga att låna ut mindre summor, snabblån brukar ligga mellan 500 och 50 000 kronor. Kolla upp alla möjligheter och jämför lån med hjälp av jämförelsesajter, så du hittar det bästa för dig och din situation, kanske med lån som kan tas snabbt

Upplysningsföretag

Upplysningscentralen (UC) ägnar sig åt att ge banker och kreditföretag information om låntagare. Det är en skyldighet att långivaren tar en kreditprövning innan lånet beviljas men varje gång UC anlitas registreras du. De registreringarna påverkar din kreditvärdighet negativt med tanke på framtida lån, så titta på om du finner en långivare som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag utan registrering.

Har du en fast inkomst är det troligt att du kan få ett högre lån eller kanske lägre ränta än någon som som inte har lika hög kreditvärdighet. Inkomsten är viktig men det finns olika former av inkomst, pension, studiemedel, sjukpenning, A-kassa till exempel.

Utbetalning av ett mindre lån kommer normalt in på ditt konto efter ett par dagar att det har blivit beviljat. Men det finns också långivare som erbjuder direktutbetalning. Du kan ansöka 24 timmar om dygnet, och om det är med samma bank kan processen vara färdig på 15 minuter.

Impulslån ska också betalas tillbaka.

Villkoren för återbetalningen av lån skiljer sig från fall till fall. Mindre summor kan betalas av på en månad eller på flera år, var realistisk med löptiden. 

Låna bara det du absolut behöver. Om du vid någon tidpunkt har problem att betala tillbaka lånet i tid bör du alltid ta kontakt med långivaren. Ofta finns det möjligheter att få en fri månad eller att ändra formen av återbetalningen. Påminnelseavgifter kan vara dyra och en betalningsanmärkning ska man undvika.

Lån som tas snabbt kan ha en hög ränta om man jämför med andra lån, tänk då på att det är ett lån som oftast betalas tillbaka snabbt också. Det kan vara viktigare att du erbjuds lägre avgift i det här fallet. Om du inte behöver låna pengar mer än 14 dagar finns det långivare som erbjuder lån utan ränta och avgifter.

För att kunna ta ett lån finns en del krav som du måste uppfylla, det är ingen rättighet att få ett lån. Man måste vara minst 18 år och inte ha aktiv skuld hos Kronofogden. Du måste även vara skriven i Sverige.

Från

matchbanker.se