Detta är ett annonssamarbete

Dags för pool till ditt hus i Piteå?

18 juli 2022 10:16

Detta inlägg är en annons

Går ni i pooltankar? Drömmer ni om en oas i centrum av trädgården med pool och kanske utekök? En plats att underhålla och avnjuta semestern? Då har vi allt ni behöver känna till. Om du är sugen på att bygga pool hemma i Piteå kanske med byggare från pool Piteå? Fortsätt att läsa.

Poolen har en lång historia som går ända tillbaka till antiken. De första simbassängerna kunde hittas i badhus. Dock var deras syfte i huvudsak rening och inte simning och avslappning som poolen står för idag. 

Poolen blev mycket populär under 1950-talet i Amerika, speciellt i delstaten Kalifornien där vädret och temperaturen tillät användningen av utomhuspool året om. Till en början var poolen mer en statussymbol, den stod för både pengar och lyx. Några år senare blev poolen dock allt mer vanlig också i medelklassen. 

Det tog flera årtionden innan pooler för privat bruk hittade sin väg ända till Norden men nu är den populärare än någonsin. Så varför inte bygga en pool hemma?

Hur väljer man rätt? 

När det kommer till val av pool är utbudet stort men sist och slutligen är det du som väljer hur din pool ska se ut, var den ska placeras och vilket material den byggs av. Det finns dock en hel del beslut som behöver göras innan poolen kan byggas. 

För det första, vill du ha ett poolpaket eller vill du bygga själv? Poolpaket är den smidigaste vägen men om du har erfarenhet av byggnad kan du spara en del pengar. 

Sedan kommer det till storlek av poolen och placeringen i din trädgård. Där behöver du fundera på solen, skuggan och möjliga hinder som stora träd. Du behöver bestämma var pumprummet ska vara och vad som ska finnas runt poolen och annat kring estetiken så som trappor och pooltak. Ska poolen kanske vara i direkt anslutning till altanen och ska du kunna se den från ditt vardagsrumsfönster? 

Sedan behöver man välja materialet och rengöringssystemet på poolen. De vanligaste är kanske den färdiga baljan i glasfiber. Den nyaste teknologin på marknaden har gjort att thermopooler på senaste år blivit allt mer populära. 

Sedan behöver man kanske fundera över byggnadstiden samt priset. Det finns en hel del saker att tänka på men vi hjälper er gärna med alla era frågor och ger en snabbt en offert på poolen i era drömmar. 

Från

pooltime.se