Vicente Patiz i Kulturgaraget

Två fullbokade kvällar talar för sig själv. Vicente Patiz, en musiker som Norrbotten sällan skådat, har kommit ”för att stanna”.

– När kan jag komma tillbaka? frågar han själv före den sista låten.

27 mars 2019 16:05

En konsert med Vicente är en resa. En slags guidad resa där man får följa med dels i självupplevda upp­levelser, dels en guidad resa genom kompositionerna som sträcker sig över gitarrer (både nylonsträngad och stålsträngad gitarr), loopstation, didgeridoo, ocean drum och sist men absolut inte minst… den 42-strängade “Harp-gitarren”.

Vicente övertygar med kunnande, spelsinne och humor vilket även speglar sig i kompositionerna.

Mellansnacket är på ­engelska. Han berättar om hur han och flickvännen ­Isabell åker omkring här i norr och njuter av “free spirit”.. Lugnet, de vackra vyerna… samt lamporna i fönstren.

– Ni gör det så otroligt mysigt här i Sverige, säger Vicente.

Efter konserterna i Kulturgaraget, Blåsmark, väntade en konsert i Jössgår-den, Sjulsmark, innan turnén återvände till Tyskland igen.

Kulturgaraget är en konsert- och mötesplats i Blåsmark som drivs av Katharina och Stefan Johansson, båda musiker som ville ”hämta hem” musiken till gården när man inte kunde eller ville turnera på samma sätt då man fått familj.

Nästa arrangemang i Kulturgaraget Blåsmark är i Maj när artisten Miss Rockester kommer på besök.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!