För 100 år sedan

Julgröten säkerställd. Ångaren Yeddo har inkommit till Göteborg medförande 20,000 säckar ris, som skola fördelas mellan kvarnarna i Göteborg o. Kalmar, varjämte två mindre sändningar väntas. Julgröten anses därmed vara säkerställd för i år. Priset på grynen lär dock bli ganska höga beroende på dåliga skördar i Amerika och Indien.

Pastor A.N. Josefsson med familj avreste till sitt nya verksamhetsfält i Uppland. Herrskapet Josefsson uppvaktades vid stationen av många piteåvänner. Sång utfördes av Betels sångkör.

Hovsångaren John Forsell börjar sin skandinaviska avksedstournée i september månad och kommer hans avskedskonsert härstädes att äga rum fredagen den 26 sept. kl. 8 e,.. i stadshotellets teatersalong.

För 75 år sedan

Vid en fest i Holmträsk på lördagskvällen blev Ragnar Nordlund, Holmträsk, skadad då han skulle avfyra fyrkverkeripjäser. En sådan exploderade nämligen medan han höll i den och tillfogade honom en del brännskador samt ett sår i handen. Han fördes till lasarettet, som han fick lämna sedan skadan blivit tillsedd. Några framtida men torde inte uppstå.

En värnpliktig som för närvande fullgör sin militärtjänst vid A 8 blev i torsdags omhändertagen av polisen i Arvidsjaur, då han hade rymt från det förband där han var förlagd. Under rymningen kom han gående efterr militärvägen till Glommersträsk och när han kom till Granliden fick han se en cykel som han beslöt sig för att låna utan tillåtelse. Cykelns ägare uppmärksammade dock cykelns försvinnande ganska snart och genom andra personer fick han reda på att en man i miitäruniform farit mot Arvidsjaur på en cykel. Han beställde då en bil och reste efter och mellan Lauker och Vuotner upphanns mannen. Cykelägaren ringde då till polisen i Arvidsjaur som kom och tog hand om rymlingen och efter att ha begrundat sin flykt i arresten i Arvidsjaur återbördades han på lördagen till sitt förband genom militärens försorg.

För 50 år sedan

Fabriksarbetare Håkan Rönnkvist-Ahlkvist, 61 år, Skuthamn skadades till döds när han fick en balk på över 1.200 kilo över sig vid SCA i Munksund.

För 25 år sedan

En ladugård i byn Ånge, Arjeplog, totalförstördes vid en brand. Den enda kon som fanns i ladugården räddades av ägaren Anna-Karin Alnqvist.