SPF Seniorerna firade gökotta

6 juni 2019 13:45

Kristi himmelsfärds dag firade SPF Seniorerna Rönnen i samråd med Norrfjärdens församling Gökotta. Det är sedan ett antal år tradition att fira den i Långträsk där Gunnar och Carina Jonsson upplåtit ängen ner mot Långträsket för denna begivenhet.

Det var en solig försommardag med frisk vind, som rufsade till besökarnas lockar utom för de som sökt fram täckjacka med kapuschong.

Urban Bjuhr, präst i Norrfjärdens församling, ledde gökottan. Lars Sjöstedt var förhindrad att deltaga, varför prästen även fick svara för det musikaliska med sin gitarr. Deltagarna hade fått varsitt sånghäfte och man började med att sjunga Morgon mellan fjällen.

Urban läste, Visst gör det ont… av Karin Boye. Vad är det som vi vågar och inte vågar? Vad är det som vi prioriterar och inte prioriterar? Jag tänker också på dagens text, som vi kommer att läsa från Apostlagärningarna. Där utspelar sig också ett drama, när änglarna säger: Varför står ni och tittar mot himmelen? Det gäller att rikta fokus mot det som är viktigt.

Gemensamt sjöng man Johan Olof Wallins, Den blida vår är inne, och nytt blir jordens hopp, ny fröjd får varje sinne, nytt liv får varje knopp.

Deltagarna hade egna fikakorgar med sig och blev dessutom bjudna på muurikkastekt falukorv av grillmästarna Sören Marklund och Anders Öberg. Som avslutning på samvaron sjöng man Härlig är jorden, Härlig är guds himmel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bertil Berglund