Medlemssamling för vitalisering och framtidstro

Kraftsamling, för samverkan och utveckling, var ledorden då Civilförsvarsförbundet i Piteå samlade medlemmarna till höstmöte.

9 oktober 2019 10:47

Förutom civilförsvarsförbundets medlemmar var ett flertal gäster från övriga föreningar inom totalförsvaret inbjudna, Agneta Ridderström, Svenska Bilkåristerna, Therese Öström från Svenska Lottakåren och Carin Josefsson, Svenska Brukshundsklubben.

– Vi vill på det här sättet lägga grunden för ett nytt utökat samarbete inför framtiden, menade ordförande Britta Svensson då hon hälsade alla välkomna.

Företrädarna från de gästande föreningarna berättade om sina olika verksamheter och organisation och underströk samtliga så behovet av samarbete i allt från medlemsrekrytering till de viktiga informations- och utbildningsinsatserna.

– Även om vi har olika verksamheter så har vi ju alla samma mål: att på olika sätt stärka individer och samhälle, säger de.

Från frivilliga resursgruppen (FRG) medverkade bland annat Birgitta Wellborg hon underströk föreningens samhällsansvar att utbilda alla delar av samhället ifrån kris- och hemberedskap till hjärt-lungräddning.

– Här har vi som enskilda medlemmar i Civilförsvarsförbundet ett stort ansvar att informera om möjligheterna att få ökad kunskap och träning. Inte minst när det gäller barn- och pensionärssäkerhet, säger hon.

I samband med kaffepaus hölls ordförande Britta Svensson ett minnestal över den nyligen bortgångne Anny Persson, en mångårig och livligt engagerad medlem som inte bara grundlade Civilförsvarsförbundets verksamhet i Piteå utan många andra kommuner i länet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Agnes Szögi/Britta Svensson Styrelsen Civilförsvarsförbundet Piteå