Gud är närvarande i våra liv

7 juni 2019 08:00

Pingstdagen den 9 juni

Tema: ”Den heliga Anden”

Ordet pingst kommer från grekiskans Πεντηκοστή som betyder femtio. En av kyrkoårets stora festdagar är pingsten som just infaller femtio dagar efter påsken och som är Andens högtid och handlar om Guds närvaro i våra liv.

Av ordet Ande kommer ordet andlighet. Även andedräkt och andning kommer från ordet Ande. Men Gud vill något mer och skapar i och med Pingstdagen förutsättningarna för detta mer. Gud är både lika osynlig och lika verklig som vår andedräkt.

När vi talar om Guds Ande handlar det om Guds närvaro mitt ibland oss och inom oss. Anden jämförs ibland med en vind, vi kan se hur träd böjer sig i vinden, men vi ser inte själva vinden – men vi känner den. På samma sätt är det med anden, vi ser inte Anden men vi kan se verkningarna av Anden i våra liv.

Guds vind sveper över världen och förenar oss med andra, som precis som vi, får vara med om hur Gud sätter hjärtan i brand och hur människor blir helade till kropp och själ.

Gud kommer till oss genom sin heliga Ande och drar oss med i sin rörelse och vi får komma precis som vi är, för vi är redan sedda, kända och älskade av Gud.

Komminister Arjeplog-Arvidsjaurs pastorat

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Margareta Andersson