Det hände då

5 november 2019 09:05

För 50 år sedan

1969 uppträdde Duke Ellington tillsammans med Alice Babs i Gustav Vasakyrkan i Stockholm. Flera svenska musiker deltog i konserten, liksom dansare och radiokören under ledning av Eric Ericsson. Musiktillställningen filmades och sändes senare i tv.

För 80 år sedan

1939 utförde nazisterna en aktion mot akademiker i Polen. 183 professorer och medarbetare vid läroinstitutioner kallades till en föreläsning om ockupationsmaktens planer för undervisningen i landet. I stället greps de högutbildade och sändes till koncentrationsläger.

För 175 år sedan

1844 fastställdes officiellt Dominikanska republikens flagga, i samband med att landet uppnådde självständighet. Den symboliserade frihetskampen genom det vita korset som stod för vad folket fått offra, de blå fälten som uttryckte frihet och de röda som gestaltade eld och blod.

12 361 694…

…australiensare röstade för 20 år sedan, 1999, i frågan om huruvida Australien skulle bli en republik och den brittiska drottningen ersättas av en president. Nejsidan vann med nära fem procent av rösterna. (TT)

Det hände då

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!