Familjen Bjurman bor på Piteås dyraste område

Linnea Bjurman fnittrar till när hon får veta att hon bor på Piteås mest exklusiva gata. Snittpriset för en villa ligger på omkring 3,5 miljoner kronor, enligt statistik från Fastighetsbyrån. "Det hade jag ingen aning om", säger hon.

Piteå 4 maj 2021 21:00

Under det senaste året har priserna på bostäder ökat markant på flera håll i landet. Fastighetsbyrån, tillsammans med siffror från Svensk Mäklarstatistik, har kunnat kartlägga vilka gator som har de högsta villapriserna i Norrbotten. I statistiken kan man se att det relativt nybyggda området Anemonstigen i Piteå ligger på topplistan med ett snittpris på 3 598 000 kronor för en villa. Det gör Anemonstigen till femte dyraste gatan i länet. 

Linnea Bjurman, som bor på gatan, skrattar förvånat åt nyheten. 

– Nej, alltså det här var nytt. Det är inget jag har gått och tänkt på riktigt, säger hon.

Linnea flyttade till Anemonstigen för fem år sedan tillsammans med sin man Henrik Bjurman och deras barn. Hon förklarar att första gången hon besökte området var tillsammans med sin bror som på den tiden bodde i Stockholm men var i Piteå för att leta efter en tomt. Hon berättar att hon då tänkte att det skulle vara väldigt fint att bo nära vattnet – ovetande om att en av tomterna skulle bli deras året därpå. 

Under det besöket bodde hon i en lägenhet med sin man och paret väntade sitt första barn. De kände att det inte var läge att skaffa ett hus just då, men när de väntade andra barnet kände de att det var dags att skaffa ett större boende. 

– Det här är ett fantastiskt område. Det är jättefint här. Det är inte så trafikerat vilket är bra då det finns många barn i området. Vi har även nära till mycket, såsom skolan, förskolan och affären.

Det nybyggda området omringas av en ljuvlig miljö, med utsikt mot vattnet. Här bor det flera unga par och småbarnsfamiljer, något som Linnea Bjurman tycker är väldigt kul eftersom hennes barns bästa vänner bor nära. 

Dessutom finns det en stor sammanhållning i området, där grannskapet ofta hittar på olika aktiviteter tillsammans. 

– Vi har kvartersfester varje år. Då dukar vi upp bord längs gatan och har knytkalas. Då är det också en av grannarna som fixar lekar för barnen, musikquiz och sådant. Sen har vi något som vi kallar för cykelfesten, berättar Linnea Bjurman. 

I det här området bor även NHL-proffset Dean Kukan från Schweiz som gjorde fyra säsonger i Luleå Hockey under åren 2011– 2015. Villan köpte Kukan i oktober förra året och köpesumman blev fyra miljoner kronor. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Natalia Daneri

Ämnen du kan följa