När vi klickar upp Youtube hemma ligger videos med lifehacks i topp. Alltså videos med smarta saker som ska underlätta vardagen. Ett lifehack kan vara att lägga körsbärstomater på en assiett, lägga en annan assiett på och skära med kniven mellan. På så vis får man delade tomater i ett nafs. Mycket snabbare än att stå och skära dem en och en.

.

Men ibland tänker jag att vi ägnar så mycket tid till att vara vardagshackare att det tar mer tid än det sparar. Vi installerar självgående gräsklippare, dammsugaren sköter städningen när vi är på jobbet och vi beställer maten på nätet som någon annan sedan plockar ihop. Men vart tar tiden som borde bli över vägen? Till mobilen? Till jobbet? Till att klura ut andra lifehacks?

.

Jag diskuterar ämnet med min frisör samtidigt som hon klipper mig (lifehack att göra två saker samtidigt?). På det stora hela konstaterar vi båda att vi gillar hushållssysslor. Det känns helt okej att vika en tvätt eller att skaka hallmattan. När det känns tråkigt eller jobbigt handlar det främst om tidsbrist, inte om sysslan i sig. Eller vad tänker du?

Ha en fin helg. Det ska jag, dammsugaren och tvättmaskinen också ha.