Varje gång jag rör mig utomhus i novemberslut tittar jag extra mot alla fönster. Hur många adventsljusstakar och stjärnor finns uppe? Det är rätt mysigt, när alla glimrande lampor smyger fram. Vår egen kartong står ännu kvar i garaget, vi har fokuserat på mindre roliga saker som klassiska vintersjukdomar på sistone. En del av veckan har jag ägnat mig åt att hämta vatten och hålla handen och andra viktiga föräldrasaker.

.

Trots det har jag hunnit planera några adventsreportage för veckorna som kommer och jag ser fram emot att fylla de här sidorna med inspirerande julhem, mat och andra godsaker lördagarna framöver.

.

Snart är det lucia och som vanligt försöker jag hitta alternativ till att köpa nytt. Att handla ett plagg som används vid ett enda tillfälle känns inte bra för varken miljön eller plånboken. Jag brukar låna, eller kika i våra second hand-butiker där det finns en hel del till salu. Själv hittade jag ett arvegods-linne med gammal spets och hål under ärmarna hemma. Fixade med nål och tråd. Så snart skrider min 11-åring fram i en särk med släkthistoria och lagade ärmhålor. Förhoppningsvis är hon frisk långt innan dess.