Kan inte vara sant

Mari Gustafsson skriver om en ovanlig start på veckan och om siffrorna som verkligen inte borde vara sanna.

18 maj 2019 06:00

Min vecka började på ett ovanligt sätt. Jag var inbjuden att prata om mig själv på en studiecirkel. Allt började när jag var 16 år och jättesjuk, men ändå helt aningslös om vad körtelfebern skulle ställa till med för kroniska problem i längden.

.

Jag pratade om min sjukdom och hur jag förhåller mig till att dras med smärta i rygg och nacke varje dag i hela mitt vuxna liv. Berättade också om min inställning till rörelse, träning och hälsa. Delade med mig av knep för att göra det bästa för mig själv, så ofta jag kan. Tacksam någonstans, för det jag lärt mig på vägen. Det ligger mig varmt om hjärtat.

Det kändes fint att få formulera mig i stunden, i motsats till att vrida och vända på en text länge, för personer som lyssnade uppmärksamt.

.

Något annat som ligger mig varmt om hjärtat är fyra personer som jag träffade för ett tag sedan. Deras berättelser och insikter ligger till grund för reportaget på Helg i dag. Jag är ödmjuk för att ha fått lyssna och förbluffad inför siffrorna som växer fram inför mina ögon.

Ha en fin helg, och ta hand om dig.

Mari Gustafsson

Ålder: 40 år.

Familj: Min man Markus, vår dotter Siri och hunden Leslie.

Gör: Jobbar som journalist.

I helgen: Njuter at ett soligt Stockholm med blommande blommor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mari Gustafsson