Finaste bilden

Det här är den finaste bilden jag i min telefon. Inte för kompositionen eller färgerna. Utan för vad den betyder.

15 juni 2019 06:00

För den pälsklädda tjejen i mitten har livet nämligen hängt på en skör tråd. Flera dagar var vi rädda att förlora henne.

Vi har tillbringat många timmar på djursjukhuset, bland annat en hemsk natt där orden tog slut och munnen konstant var torr av ångest och oro.

När vi klev ut i försommarnatten dansade dimman över blommor och träd. Jag tänkte att jag borde ta en bild, men orkade inte.

.

Nu mår hon försiktigt bättre och kanske vågar vi känna lite hopp. Hon orkar i alla fall be om att få bli upplyft i sängen och tigga lite godsaker och det känns fint i hundmammahjärtat.

.

Det här är sista Helgsidorna för den här våren. Jag ska jobba med annat och ha semester innan vi ses igen till hösten. Det känns fint att avrunda med ett reportage som ligger mig varmt om hjärtat.

Vi har nämligen följt cirkus Brazil Jack under ett dygn i Piteå. Och slutligen ett tips till alla läsare i Arvidsjaur. Ni har chans att uppleva föreställningen i början av nästa vecka.

Mari Gustafsson

Ålder: 40 år.

Familj: Min man Markus, vår dotter Siri och hunden Leslie.

Gör: Jobbar som journalist, redaktör och lite annat.

I helgen: Planerar midsommarfest, kanske tränar och läser. Chillar efter en händelserik vecka. Äter rester från examensfikat.

Ser: True detective, säsong tre.

Gör mig glad: Att jag börjat om att träna efter en veckas post maraton-vila.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mari Gustafsson