Jag kom över en krönika jag skrivit för längesen och reflekterade kring den. Jag vet att jag i perioder uppfattats som "pretto" och så där jobbigt hurtig och bara ... "too much" ibland.

En krönika i en tidning ger inte hela sanningen om hur man är som person. Att läsa mina ord gör inte att man lär känna mig på djupet. Hur som helst var den där krönikan fylld av en rätt stor dos mycket vackert väder, att se möjligheter och annat som – när man inte är på humör – blir sjukt irriterad på.

Samma läsare skulle kunna gilla samma text en annan dag. Nåväl. Oftast är det ju inte vackert väder, utan mer snålblåst och ett par enstaka plusgrader.

.

- - - - - - - -

Det är säkert många som inspireras

av att se ett sexpack, men som tränare

tycker jag att man tappat greppet.

- - - - - - - -

.

Även om jag i grunden är samma person har jag förändrats mycket. Ibland när jag har skrivit har jag stuckit ut hakan rejält. Att trycka på send kan vara lite som att hålla andan.

Så var det till exempel när jag skrev att vardagsmotion är tråkigt. Responsen var faktiskt den motsatta. Många av er sa att ni gillade att få stöd i att välja bort trappor och slippa tänka på extrasvängar med matkassarna.

Jag står för mitt budskap, trots att jag brinner för att få människor aktiva. Nyckeln? Att ha jäkligt kul på kuppen och sluta fokusera på det kosmetiska när det finns tusen andra vinster med en hälsoförändring!

.

Många hälsoinspiratörer och tränare har ett orimligt behov av att visa upp sina egna kroppar i närbild. Rump- och benprogram med den egna bakdelen i fokus. Urringat och bröstklyftor. I min värld är det helt fel fokus.

Det är säkert många som inspireras av att se ett sexpack, men som tränare tycker jag att man tappat greppet och att man blir en del av den sjuka utseendefixering vi är omringade av.

.

Hälsoinspiratörer har ett stort ansvar. Att hjälpa människor att göra fina hälsoresor och inte hetsas av vickade rumpor och magrutor som skymtar under magkorta tröjor. Dessutom handlar det om personer i min egen ålder. Jag undrar om man inte borde sikta på att bli mer stabil, snarare än att jaga likes och kommentarer om att man har snygga ben.

Alla som tränar vet hur svårt det är att jaga fram ett sexpack, och egentligen säger det inget om en persons hälsa mer än att man har lite kroppsfett.

.

- - - - - - - -

På något sätt brottas

vi alla med oss själva.

- - - - - - - -

.

På något sätt brottas vi alla med oss själva. Det kan vara att man "borde" sluta äta godis, att man käkar för mycket mackor på kvällarna, att man vill avsätta mer tid för familjen – eller rent av för sig själv.

Det kan även vara att man borde sova mer.

Eller att man har en negativ inställning.

Jag brottas med att vara helt nöjd. Det kanske låter motsägelsefullt, när jag ofta är sjukt nöjd och ger mig själv beröm för att jag är en skön person. Ofta passerar jag ett mål utan att reflektera det minsta, utan fortsätter bara och harva med nästa projekt. Jag behöver tydliga mål så jag vet när jag ska vara just ... nöjd.

.

Jag kommer att fortsätta sticka ut, det kommer jag aldrig ifrån. Men visst är det ändå häftigt att vi förändras. Det är fint kunna le åt sig själv och att kunna se tillbaka på livet och inse att visst händer det saker med oss, om vi bara stannar upp.