Ser på "Hela Sverige bakar" med min dotter. En av deltagarna berättar att bakningen blev hennes frizon när hon drabbats av cancer. Att stå i köket och mäta och röra och dekorera när hon orkade blev hennes avkoppling och meditation. Hon säger också att hon önskar att alla ska få hitta sin egen må-bra-sak.

.

När jag gör inredningsreportage säger de jag träffar ofta att inredning är njutning. Att det inte handlar om rätt prylar och prestige, utan om en tillfredsställelse i att måla om, klura på lösningar och flytta runt saker. Att det liksom gör gott i själen.

För mig är inredningsreportage också ett sätt att få prata vardagsliv med olika människor. Det ligger mig varmt om hjärtat, liksom allt annat jag skriver om här. I dag hälsar vi på hos Åsa Svärdsudd, som berättar om kärleken till sitt hus. Men det var verkligen ingen ögonblicksförälskelse.

.

Förra veckan skrev jag om Sara "Fitnessfeministen" Dahlström, och att hon är en yngre generations motsvarighet till Stina Dabrowski på Instagram. Det är fel. Jag menade såklart Stina Wollter. Hon kommer för övrigt till Piteå konsthall med en utställning i november!

Ha en fin helg och ta hand om dig.

.

Topp tre i helgen:

* Bo med kompisar.

* Få se en storskalig tv-inspelning.

* Upptäcka ny restaurang.