Bland det första jag gjorde när jag bytte till ny telefon var att stänga av alla notispling, förutom sms:en. Vill själv styra när jag tar upp telefonen, så att den inte har makten över mig. Extra bra den här veckan då både textmeddelanden och mejl plingplongar hela tiden (hur många e-postlistor kan man finnas med i, egentligen) med superpriser inför handelns högtidsdag Black friday. Eller, numera är hela denna sista novembervecka svart. Rabatter veckan lång. Kom och köp.

.

Enligt en undersökning som sajten Prisjakt gjorde ifjol är 27 procent av produkterna till och med dyrare på Black friday än en vanlig novemberdag.

För mig är det svarta dubbelt. Å ena sidan gör alla erbjudanden mig anti spontanshopping "för att det är så billigt" – å andra sidan brukar jag passa på att handla något på rabatt som jag vet att jag ändå ska köpa, gärna lokalt. Och det är inte så dumt.

.

På Helg i dag lämnar vi shopping och berättar istället om Madeleine Håkanssons viktresa. På några år har hon gått ner 52 kilo och upplever livskvalitet på ett helt annat sätt. Och så skriver Alexandra Andersson om högstadietiden.

Ha en fin helg, och ta hand om dig.