Nu får killarna en egen dansgrupp

Är du kille och gillar att dansa? Då har du chansen att få lektioner alldeles gratis när dansmix-klasserna för killar drar igång i morgon tisdag.

22 januari 2017 14:59

Det är tack vare pengar från Kulturrådet som Musik- och dansskolan i Piteå kan starta två dansklasser för pojkar i åldrarna 9–12 år (se faktaruta). Nikolas Kivilahti, som går danslärarutbildningen, kommer att vara lärare. På fredagen besökte han Backeskolan och var med på treornas danslektion med deras danslärare Sara Lockby.

Att treorna på Backeskolan har rutin när det gäller dans visade sig ganska snart. Tillsammans dansade klassen på temat ”tjuvar”. Efter att ha värmt upp delade Sara in dem i tre grupper som fick olika uppdrag. En grupp var de snabbaste tjuvarna, en de långsammaste och en grupp skulle vara de tystaste tjuvarna.

Till mystisk musik hämtad från spännande agentfilmer fick varje grupp uppträda för de andra, och snabbt fundera ut hur man dansar snabbt, dansar superlångsamt och dansar så att det inte hörs ett endast knäpp. Innan lektionen var slut hade eleverna provat på alla tjuvdanserna.

På Backeskolan dansar killar och tjejer tillsammans, och för den som vill dansa ännu mer på sin fritid finns Musik- och dansskolan i Piteå. De flesta som går där är tjejer, men nu blir det två dansgrupper för killar – och första träffen blir redan i morgon tisdag.

– Det ska bli jättekul, säger Nikolas Kivilahti, som berättar att killarnas dansklass kommer att bli en mix av lite av varje.

Nikolas är inte bara dansare utan ägnar sig också åt sporten jiujitsu, och lektionerna kommer att innehålla både dans, akrobatik och rörelser inspirerade av kampsport.

– Man behöver inte anmäla sig i förtid, och det kostar inget att vara med, allt är gratis, säger Nikolas, som hoppas få många elever.

Dansmix för killar

När: Tisdagar klockan 18 för den som är 7–9 år, och klockan 19.00 för den som är 10–12 år

Var: Danssalarna på Nolia City (gamla Regnbågen)

Kostnad: Gratis. Föranmälan behövs inte.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christina Simma 0911-645 49

Ämnen du kan följa