Långdans, highfive och bugg-snurrar

Piteswänget har startat danskursen Swängis för barn på mellanstadiet. Nelly Lindqvist gillar att bugga. "Min pappa visade mig lite före", säger hon.

3 november 2019 06:00

Det ser lätt och självklart ut när Mona Norman och Dick Olofsson från Piteswänget buggar loss som en liten introduktion, men vi är alla barn i början. Miranda Henriksson är ett av de cirka 20 personer som är med den första danskvällen. Hon är lite nervös, men förväntansfull.
– Jag har inte dansat så mycket tidigare och kan inte bugga, men jag hoppas att jag får lära mig.

.

Deltagarna värmer upp med långdans och på en fråga visar det sig att alla barnen är ungefär lika mycket nybörjare som Miranda. Det är lite tafatt i början, men ledarna bygger metodiskt på med rörelse och steg. Det tar inte lång stund förrän det snurras.
– Det är lite svårt, men jag tror det blir kul, säger Stina Eriksson Lejerbäck.

.

Mellan varje moment byter deltagarna partner med ett highfive och den första nervositeten börjar förvandlas till trygghet i gruppen. John Långström är en av få pojkar den första kvällen.
– Det går ganska bra. Jag tänker nog fortsätta, säger han.

Hans danskomips för stunden, Nelly Lindqvist, är också nöjd.
– Det är kul, min pappa visade lite före.
Och Anna-Lotta Lundgren strålar och utbrister: "Jättekul".

.

Alla barn som deltar får lära sig grunderna i bugg och fox, men även modern och traditionell dans erbjuds. Efter en stund tar dansläraren Liselott Berggren över med fart och fläkt, steg och hopp. Träningskvällen avslutas med fridans/disco. 
För en 50-lapp får barnen delta under tre träningskvällar.

Nästa tillfälle är den 29 november.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Carlsson