Det började med att Vildakidz, en förening som hjälper barn på olika sätt och som hittar på kul saker, hälsade på Ugglans fritidshem i Öjebyn.

– När de var här första gången pratade vi mycket om miljön, säger Ellen Andersson och berättar att de bland annat plockat skräp efter det.

– Sedan kom de igen och vi bestämde att vi ville samla ihop kläder här i Piteå och göra en gratisloppis. Det finns folk som kanske inte har råd att köpa kläder. Och dessutom är det bättre för miljön att använda begagnade kläder än att köpa helt nya, säger Ellen.

Artikelbild

| Iftikar Belli, Ellen Andersson och Alice Björnfot har lärt sig mycket av samarbetet med Vildakidz.

– Vi vill hjälpa med att ge till barn och vuxna som kanske inte har råd. Vi samlar in leksaker och skor också, berättar Iftikar Belli.

 

Fritidsbarnen har tjuvstartat insamlingen men på måndag börjar den stora insamlingsveckan. Den som vill kan komma och lämna grejer på Ugglans fritidshem.

– Det enda är att kläderna ska vara rena när man lämnar dem, säger Ellen Andersson.

Artikelbild

| Leslie Sundkvist, Sumaya Alasow och Ghufran Kaed med några av kläderna som redan har samlats in.

Själva gratisloppisen är den 11 december. Då kommer Vildakidz och är med, så det händer säkert roliga saker.

Alla på fritidshemmet ska vara med och ställa iordning sakerna.

– Det är jättebra att man kan komma hit och hämta kläder och leksaker istället för att gå och köpa nytt. Man får komma hit och fynda även om man har pengar att köpa nytt för. Alla är välkomna, säger Alice Björnfot.

 Iftikar Belli hoppas att många kommer på loppisen.

– Det känns bra att göra det här!