Många tankar om arbetslivet

Hur behandlar vi nya på jobbet? funderar redaktör'n.

Norrbotten 21 november 2019 15:44
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kanhända har mina funderingar med uppköpet att göra, att PT:s mediabolag sålts till NTM-koncernen via Norrbottens Media. Att ha en stor koncern i ryggen innebär ju inte bara "muskler", utan också organisationsförändringar, samordningsvinster – och rationaliseringar.

I vart fall har jag på senare tid funderat en del över framtiden och hur en framtida pensionering (som jag i och för sig hoppas och tror dröjer bra många år) skulle kunna te sig.  Konstaterar i alla fall i mitt inre, att kommande ledig tid förutom en massa utevistelse med hund förmodligen skulle innebära många mystimmar på stadens bibliotek och kanske en hel del frivilligarbete, men det blir då det.

Funderingarna kring jobb och framtid har dock även fått mig att uppröras över ett andra – eller är det till och med ett tredje – vittesmål här på insändarsidan om hur en ung vikarie i äldrevården upplever sig bli behandlad. Det är för illa att unga människor, som är nya i arbetslivet, känner sig mobbade och nedvärderade och därför överväger att lägga ner yrkeskarriären nästan innan den ens börjat...

Men mitt i den känslan kan jag samtidigt glädjas åt att PT:s Åsiktssida är det självklara forumet för att vädra tankar och problem i (arbets-)livet. För här når du faktiskt fram, dina åsikter blir lästa och jag skulle tro också tagna mer på allvar än om de framförts på sociala medier nånstans.

Så fortsätt skriv. Tala om vad du tycker och tänker. Din åsikt gör skillnad.

Och Trevlig helg, alla!


Ämnen du kan följa
Läs mer!
Norrbotten

Coronarapport: Nytt dödsfall – färre får sjukhusvård

Norrbotten

Väderprognos: SMHI spår kraftiga skurar lokalt

Norrbotten

LISTA: Konkurser i Norrbotten under 2020

Norrbotten

Kraftig ökning av konkurser i Norrbotten

Piteå

Källboparken – en grön oas mitt bland hyreshusen

Visa fler