Edit är årets omvårdnadsstipendiat

Under fredagen tog Edit Ogestad, i klass VO3A, emot omvårdnadsstipendiet i samband med sin studentexamen vid Strömbackaskolan."Så roligt att få ett bevis på att man gjort något bra", säger hon.

Piteå 11 juni 2021 12:51

Piteå kommun och Region Norrbotten har delat ut stipendiet sedan 2003 till en elev i årskurs tre vid omvårdnadsprogrammet på Strömbackakolan. I år föll valet på Edit Ogestad som nominerades av personalen vid den dagliga verksamheten Kristallen. 

Motiveringen lyder: ”Edit är glad och positiv och har ett stort intresse för att lära sig så mycket som möjligt. Edit har från första dagen varit motiverad och engagerad i mötet med brukarna både när det gäller bemötande, struktur, schemaläggning och att delta i deras aktiviteter. Edit har kommit med egna förslag och ansvarat för egna aktiviteter tillsammans med brukarna som har varit mycket uppskattat av dem. Hon kom direkt in i arbetsgruppen och var med i diskussioner och morgonplanering. Edit var nyfiken på att veta mer, då gjorde hon en del av det material som finns på Funca sidan med bravur. Hon är helt enkelt som klippt och skuren för att arbeta med människor av alla slag.”

När eleverna vid omvårdnadsprogrammet i årskurs tre gör sin praktik bedömer personalen eleverna, utifrån punkterna engagemang, empati och samarbetsförmåga. Sedan fattar Ewa Karlsson Sjölander, styrelseordförande vid Vård- och omsorgscollege, tillsammans med Lena Andersson, Region Norrbottens representant, beslutet om vem som blir årets stipendiat. Stipendiet består av en unik minnesgåva, ett diplom och en blombukett.

Hur kändes det att få ta emot stipendiet?

– Jag blev överaskad, verkligen! Det känns som ett bevis på att man har gjort någonting bra när man har varit ute på praktik. Det är verkligen en bekräftelse, säger Edit Ogestad.

Under fredagen väntar studentfirande men sedan väntar arbetslivet runt hörnet.

– Nu har jag fått en fast anställning på Mogården. Det känns jättekul att börja jobba där, säger hon.

Klassen mentor Barbro Ögren tycker att Edit Ogestad har gjort ett fint arbete.

– Hon är väl värd det här priset, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Johansson

Ämnen du kan följa