Fyll läslovet med fantasyböcker

Har du läst Twilight-serien men hopplöst suktar efter en uppföljare? Då har UNG boktipsen för dig! Perfekt tidsfördriv på läslovet!

Piteå 31 oktober 2019 18:00

Ögat över månskäran av Libba Bray

Första delen i trilogin om Gemma Doyle

Sextonåriga Gemma Doyle skickas till en flickskola i England i samband med hennes mors bortgång. Att få åka till London var hennes högsta dröm efter att ha bott i Bombay i hela sitt liv, men att accepteras bland societeten visar sig vara svårare än vad hon trott.

När hon äntligen har hittat sig tre vänner så upptäcker hon att hon sitter på en mäktig trolldom, så mäktig att hon kan framkalla syner. Men synerna blir mer och mer verkliga, kommer hon kunna skilja på dröm och verklighet?

– En härlig blandning av fantasy och kostymdrama! Det får en att verkligen vilja leva på den viktorianska eran.

 

Ceremonin av Kiera Cass 

Första boken av fem ur serien The Selection

America har aldrig drömt om ett liv i palatset, hon har alltid betraktat kungafamiljen med avsky. Istället för att ha strävat efter en högre siffra i kastsystemet så har hon nöjt sig med att vara femma. 

Samtidigt börjar Urvalet, en tävling som är till för att hitta prinsen en hustru. America är inte intresserad, hon har ju sin pojkvän Aspen. Men Americas mamma övertalar henne att ansöka. 

Hon blir en av de 32 ungmör som ska tävla om prinsens hjärta. America, som till en början är väldigt skeptisk, inser snart att prinsen är intressantare än vad hon tror.

– Perfekt för den som gillar romantik blandat med drama! Se till att ha lånekort till hands, man vill bara läsa mer och mer och mer.

 

Röd drottning av Victoria Aveyard

Första boken i Röd drottning serien

Mare Barrow lever i Norta, ett land splittrat av krig. Ett land vars folk inte är uppdelade efter klass, kön eller religion utan efter blod. Det finns två sorter, de ”röda” vars liv är präglat av smuts och fattigdom och de ”silvriga” som lever i lyx och överflöd. Silvrarna har krafter som  att kunna kontrollera metaller eller tränga sig in i andras tankar.

Mare tillhör den röda delen av befolkningen och är beredd att snart kallas in till krigstjänst, men plötsligt hamnar hon vid det kungliga hovet.

Där upptäcker hon att hon besitter en förmåga som är starkare och mäktigare än silvrarnas. Hon tas tillfånga av drottning Elara och förvandlas till den sedan länge försvunna silverladyn Mareena Titanos. Hennes röda blod göms bakom flera lager smink och en sammetsklänning, men kommer någon att se sanningen?

– Väldigt bra bok med intriger, maktspel och förtryck!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Blenda Bergström

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Janogy på PIF:s träning: "Trygg miljö att komma till"

Fotboll

Edlunds iskalla lobb räckte inte - Örebro kvitterade

Fotboll

Piteå och Örebro kryssade på LF Arena

Piteå

Bilolycka har inträffat på E4

Piteå

Wibax förvärvar Baltic Tank - växer i Finland

Visa fler