Alla ville träffa tomten på skyltsöndagen

Någon snö fanns inte, men massor av snälla barn som ville träffa Piteås egen tomte Lennart Roslin på skyltsöndagen.

Piteå kommun 24 november 2019 16:07

Tomtar, stora säckar med julklappar, glada barn och julpyntade hästar. Skyltsöndagen i Piteå hade en julig inramning, bara snön lyste med sin frånvaro.

På Byxtorget satt Piteås egen tomte Lennart Roslin och tog emot barnens önskelistor. När PT träffade honom vid halv två på eftermiddagen var den redan helt proppfull och behövde tömmas. Men många barn passade också på att komma fram och prata en stund, få en kram eller bli fotograferade.

– Jag önskar mig lego, slimemake och gossedjur, berättade Alice Augustsson, fem år, som både lämnade över sin önskelista och fick en kram av tomten.

Yngsta barnet i tomtens famn var lilla Simon Sandberg, bara nio veckor gammal.

– Det finns många snälla barn i Piteå, särskilt nu innan jul, sa tomten som har bråda dagar nu innan julafton.

På Byxtorget fanns också de mer kommersiella tomtarna från Strömnäs GIF. Här fanns julklappar i mängder att köpa. Paketen fanns i olika prisklasser och med "kill" och "tjejtema" att välja mellan. Självklart tog de moderna tomtarna swish.

Längst efter gågatan var trängseln stor, julpynt, hembakat fika, glögg och pepparkakor och mycket annat fanns att köpa. Många Piteåbor hade begett sig ut på stan för att mingla, även på de olika fiken var det fullt med gäster och flera av affärerna höll öppet.

Mikael Wikström, räddningstjänsten i Piteå, delade ut en julkalender med brandtema längst gågatan. Efterfrågan var stor och efter ett tag fick han bege sig tillbaka till brandbilen för att hämta fler.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Laila Bäckström

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Piteå

Vad ska du göra i helgen?

Piteå

Nytt larm om brand i pappersfabriken

Fotboll

Karlernäs: "Jag har inte fått ut allt"

Piteå

Varnar för tjuvar i båthamnarna i höstmörkret

Fotboll

Piteå IF stärker laget – värvar mittfältare

Visa fler