Låt parken leva på vintern också

Ny belysning, men ingen skottning på hela vintern... Varför får vi inte använda Lomtjärnsparken på vintern också?

Älvsbyns kommun 2 december 2019 15:23
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har under en lång tid funderat över varför gångvägarna i Lomtjärnsparken i Älvsbyn inte hålls uppskottade på vintern. Förra vintern bytte man ut lyktstolparna i parken, var det bara för utseendets skull eftersom invånarna inte har någon nytta av dom då det inte går att ta sig ner till parken vintertid? Det kan ju inte vara meningen att de ska fylla sin funktion sommartid. 

Håll parken uppskottad så att barnen kan nyttja den även på vintern. Speciellt för oss som har barn och bor i lägenhet så är det mycket värt att kunna ta barnen med sig dit för att leka och veta att barnen är på tryggt avstånd från vägar och bilar.

Förutom barnens lekplats så är det många äldre som gärna tar en promenad runt parken. Parken är en central och viktig del sommartid, låt den vara lika viktig vintertid. 

Anordna en skridskobana, gärna med strålkastarbelysning i diverse färger ner mot isen för att göra den lite rolig, skotta upp en stor snöhög att leka i, klättra i eller åka pulka i, anordna små tävlingar under barnens lovveckor, ha utställningar, fyll parken med ljusslingor och dekorationer och anordna en julmarknad. 

Finns hur mycket som helst man skulle kunna göra men det känns som att Älvsbyn lever bara sommartid för turismen och när vintern kommer går vi i ide. Eller är det en kostnadsfråga, är pengar anledningen till att parken får snöa igen? 
 

Anna

Ämnen du kan följa
Läs mer
Fotboll

Beskedet om fotbollshallen: "Jag blir förvånad om..."

Piteå

Väntar på besked om Norrstrandspoolen

Vistträsk

Snöig start för årets bergsbestigare

Piteå

Stenkastare har skadat skaterampen

Arjeplogs kommun

Galtis stänger på eget initiativ

Visa fler