Centerns skattepolitik är upprörande

Onsdag den 18/9 har Centerpartiet en helsidesannons i Piteå-Tidningen. Ett porträtt av partiledaren Annie Lööf fyller hela sidan.

Piteå kommun 9 oktober 2019 14:40
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I texten under bilden står det "Sänkt skatt för landsbygden. Tack vare Centerpartiet sänks nu skatten med 1 650 kronor per år för många människor som bor på landsbygden."

Vad som däremot inte står i annonsen är att Annie Lööf personligen får en skattesänkning på 40 000 kronor per år genom att driva på avskaffandet av värnskatten för 345 000 höginkomsttagare.

Att slå sig för bröstet när vanligt folk får en skattelättnad på 1 650 kronor per år medan hon själv, genom sitt agerande, inkasserar 40 000 kronor per år är lite väl magstarkt.

För mig framstår centerns agerande i den här skattefrågan som den värsta sortens politiska hyckleri. Om det är något som skapar politikerförakt så är det den här sortens agerande. Tror inte centern att folk genomskådar detta?! Vanligt folk är faktiskt inte dumma.

Att centern dessutom vill göra försämringar i arbetsrätten gör inte saken bättre. Det gör centern genom att föreslå att turordningsreglerna (sist in först ut) ska slopas helt för anställda i företag med upp till 50 anställda. Det skulle beröra 1,3 miljoner anställda som då skulle bli helt utan anställningsskydd vid uppsägningar.

Med hänvisning till centerns agerande  frågor enligt ovan, kan jag inte komma till någon annan slutsats än att centerpartiet under Annie Lööfs ledning över huvud taget inte förstår hur "vanligt folk" har det.

Pensionär

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Madelen Janogy tillgänglig för spel

Alterdalen

Kräftfiske i Alterälven ett nöje för stora och små

Piteå

Vad ska du göra i helgen?

Piteå

Man åtalas efter flera dödshot

Piteå

Permitteringar på gång på Västra kajen

Visa fler