SMHI varnar för plötslig halka

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka i hela Norrbottens län från tisdag kväll.

Norrbotten 3 december 2019 05:34

Underkylt regn på kalla vägytor ger risk för plötslig ishalka, varnar SMHI. Varningen, som gäller för tisdag kväll och natten mot onsdag, omfattar hela Norrbottens län.  

– Det kommer att snöa och sedan regna på snön, så då blir det halt. Det verkar också som att det är risk för underkylt regn, säger Chrisanthi Unnerstad, vakthavande meteorolog på SMHI, vid 04.30-tiden.

Som tidningen tidigare rapporterat påverkar hårda vindar i fjälltrakterna både tågtrafiken och biltrafiken. Mellan Abisko och Björkliden är det helt stopp i tågtrafiken efter en lavin, vilket påverkar tågen mellan Boden och Narvik. Prognosen är att trafiken ska kunna återupptas på tisdagseftermiddagen.

När det gäller vägarna så är E10 från Björkliden till Riksgränsen avstängd i båda riktningarna på grund av hårt väder. Trafikverkets nya prognos är att vägen öppnas på kl 10 på tisdagen, men det kan komma att ändras. 

Framkomligheten kan även vara kraftigt begränsad på E10 från Rensjön till Abisko på grund av risk för snödrev och dålig sikt, enligt Trafikverket.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
John Hällström

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Piteå

Så många är smittade av covid-19 i länet

Piteå

Många coronatester – men svaren dröjer

Norrbotten

Nystedt: "Självprovtagning för coronasmittade i höst"

Norrbotten

Ministern: "Norrbotten är mitt andra hem"

Norrbotten

Fyra nya dödsfall i covid-19

Visa fler