En 13-årings brev till Ebba Busch Thor

13-åriga killar anklagades av Ebba Busch Thor för att bränna biblar. En av dessa 13-åriga killar har skrivit ett brev till Ebba för att visa sitt missnöje.

Piteå 24 oktober 2019 18:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under förra veckans partiledardebatt snubblade Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor på orden, och råkade på så sätt anklaga 13-åriga killar för att bränna biblar. En anonym 13-årig kille, vars existens är väldigt tvivelaktig, har skrivit ett brev till partiledaren.

 

“Hej Ebba. Hoppas jag skrivit till rätt person. Om jag skrivit fel kan du bara slänga brevet eller skicka det till rätt Ebba.

 

Aja, jag såg dig på TV förra veckan, du snackade med Annie Lööf och Stefan Löfven och alla de andra partiledarna. Morsan kallade det debatt, men ni var ganska arga faktiskt, mest arga var ni på Jonas och Jimmie.

 

Du kanske undrar varför jag skriver till dig, men jag måste lyfta något från hjärtat. I debatten sa du att vi 13-åriga pojkar bränner biblar. Det var inte så kul. Jag har aldrig eldat en bibel. Min mormor är jättekristen så hon hade blivit jättearg. Min kompis Elias har gjort det men det var inte meningen han skulle bara göra boken varm. Jag tror inte mina andra kompisar har gjort det. Det låter konstigt att man skulle elda upp en bibel, den är ju astråkig och så men den brinner inte superlänge. Det är också tråkigt för nu vågar jag inte vara i kyrkan eller hålla en bibel nära mina kompisar för tänk om de eldar upp den? Jag tror inte på Jesus för farsan säger att han inte finns men tänk om. Han kanske blir arg och sätter mig i helvetet med den där snubben med ful mustasch eller Obama bin laden.

 

Nej vet du vad Ebba Busch Thor jag blir arg av att du sa så om mig och mina kompisar. Jag känner mig besviken, du anklagar mig för att elda biblar som någon galen person som gillar djävulen. Min kompis Leo gillar sånt men inte jag! Vi är snälla killar som aldrig eldat en bibel, böcker är ju bra. Som jag skrev tidigare så är bibeln astråkig ju så vi har aldrig läst den, men vi läser andra coola böcker typ Jockibois bok. Den är spännande.

 

Om du sa att vi eldar bilar hade jag inte blivit arg . Elda upp bilar gör jag hela tiden. Elias också. Det är askul, Elias och jag och mina andra polare brukar träffas efter skolan, en gång sprängde vi vår lärare Maj-Britts bil. Hon vart arg men bilen var ju gul och ful så det var kul. Men vi eldar inga biblar! Bara bilar. Det är en jättestor skillnad om du inte visste det Ebba.

 

Tack och hej leverpastej! Som Bert brukar säga i böckerna.

Besviken 13-årig kille”

Oskar Sundström

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Piteå

Misstänkt sexualbrott på Havsbadet

Längdskidåkning

Skidesset redo för revansch: "Där måste jag lyfta mig"

Piteå

Man misstänkt för dubbla butiksstölder

Piteå

Man anhållen för narkotikabrott

Piteå

Misstänkt rattfylleri i Piteå – allmänheten tipsade

Visa fler