Lindholm sänkte gamla NHL-klubben

I ett viktigt skede klev Pär Lindholm, tidigare i Piteå Hockey, fram med sitt första mål för Boston Bruins.

Pär Lindholm (till vänster) gjorde sitt första mål i Boston-tröjan i natt.

Piteå kommun2019-10-23 08:47

Det var förra hösten som Pär Lindholm tog steget från Skellefteå AIK till Toronto Maple Leafs i NHL. Sedan dess har den 28-årige centern fått flytta på sig två gånger i världens bästa hockeyliga.

Framåt vårkanten blev han bortbytt till Winnipeg Jets och när kontraktet gick ut i somras kritade han på ett tvåårskontrakt med Boston Bruins.

Där har säsongen börjat trevande med fyra petningar på lagets nio inledande matcher. Men nu har han fått spela i tre raka, och natten mot onsdagen kom också första målet i Bostontröjan.

Och målet var viktigt. Drygt tre minuter återstod när Boston försvarade en 3–2-ledning hemma mot Toronto. Laget fick en kontring, Sean Kuraly sköt och Pär Lindholm rakade in returen mot sin förra klubb och spikade segersiffrorna 4–2.

På fem matcher i Boston har Lindholm ett mål, noll assist och är +1 i plus/minus-statistiken. Han snittar 11.36 minuter istid i de matcher han fått spela.

Pär Lindholm kommer ursprungligen från Kusmark och spelade i Piteå Hockey säsongen 2012/2013.