Att placera de båda PIF-gängen i favoritsätet är absolut inte fel. Däremot saknar bottenoddset 1,10 spelvärde i länsmatchen i division två. Gällivare/Malmberget föll endast med uddamålet i premiären mot Morön. Samma Morön som Piteå besegrade med siffrorna 2-0 i matchen efter. Det är ingen gigantisk skillnad mellan lagen och ett par av Piteås nyckelspelare har en sejour i Gällivare/Malmberget i ryggen. Hela 12,20 bjuds på Malmfältstvåan.

5,40 på allsvenska nykomlingen Limhamn/Bunkeflo är också ett lockodds. En nykomling som spelar första allsvenska matchen på hemmaplan är aldrig en enkel uppgift. Piteå är förmodligen det klart bättre laget men det lär ställas höga krav på tjejerna nere i Skåne. Just Skåneutmaningar har PIF klarat med bravur senaste säsongerna om motståndet lystrat till namn som Kristianstad och Vittsjö. Värre om Rosengård stått för motståndet.

Svenska Spel verkar fortsätta senaste årens taktik i de damallsvenska matcherna. Viktningarna på ett lågt och ett högt odds när ganska jämna lag möts ser vi i matcherna Örebro- Kristianstad (1,60-4,65) och Vittsjö- Eskilstuna (4,95-1,55). Medaljjagande Eskils vann premiären mot Hammarby med matchens enda mål. Vittsjö vann derbypremiären mot Kristianstad med samma siffror. Vittsjö har gräsfördel i den matchen.

Artikelbild

| Bosse Lundkvist

I serien under var ASSI ett fynd i premiären mot Östersund. Nu bjuds höga 2,63 på ASSI-ettan mot Uppsala (1,95). ASSI kommer att överraska framöver också. I samma serie är Umeå stora favoriter hemma mot Kalmar (1,45-4,40).

Ute i fotbolls-Europa väntar många intressanta nummer. El Clasico där dubbla pengar bjuds på Real Madrid mot ett sårat Barcelona (2,98) har hela fotbollsvärldens ögon på sig. FA-cupsemifinalerna mellan Arsenal- Manchester City (2,98-1,75) och Chelsea- Tottenham (2,55-2,68). Ett par av de klubbarna, City och Arsenal, kan verkligen rädda säsongen med en FA-titel.

Åtvidaberg har haft det tungt i portöppningen i Superettan. Detta till trots är laget favorit mot Falkenberg (2,17-2,88).

En våning längre ned i seriesystemet gavs nog IFK Luleå en boost av 0-0 i bortapremiären mot Carlstad. IFK ger 1,70 i odds om de vinner hemmapremiären mot Enskede.

Tidigare Piteåspelarna Carl Cunningham och Henrik Millbert kanske stöter på varandra i matchen Akropolis- Umeå. Hemmalaget vann sin premiär mot Sandviken borta med siffrorna 2-0 medan Millberts Umeå tappade 3-0-ledning till 3-3 mot Vasalund. En tappade 3-0-ledning luktar oorganiserad hönsgård och det håller inte mot Akropolis. 1,87-3,22 är oddsättningen inför den matchen.

Min helgtrippel blir Akropolis, Man City och ASSI. 8,60 i odds om den sitter.