Linus Söderström är årets komet bland SHL-målvakterna.

Hans storspel har bidragit stort till att HV71 tagit sig till sin första SM-final på sju år.

I den andra finalen i Gävle var det han som höll HV71 kvar i matchen – den här kvällen, när Brynäs tog finalgreppet och gick fram till 2–1 i matcher, var han långtifrån nöjd.

Söderström ansåg att han skulle ha räddat Brynäs bägge mål i mittperioden genom Jacob Blomqvist och Daniel Paille. På det första fick Blomqvist två försök sedan Söderström släppt returen rakt ut, det andra var en backhand som han släppte mellan benskydden.

Det är SM-final, det är något jag borde skämmas över. Om vi ska ha en chans att ta hem det här så måste jag sluta spela som jag gör nu och vara bättre, sade han självkritiskt.

Men Söderström är fast besluten att komma tillbaka stärkt till nästa match.

Det blir en drivkraft. Sånt här händer ibland och det här var första riktiga dåliga matchen för mig på ett bra tag. Jag kommer tillbaka. Det är först till fyra, så vi laddar om och kör på lördag igen, sade han.

Söderström anser också att hans lag måste spela smartare. Brynäs segermål genom Tomas Zaborsky kom i en snabb kontring två mot en.

Tyvärr är Brynäs smartare än oss. Det spelar ingen roll om vi för spelet när vi släpper till två mot ettor. De är ruggigt effektiva, det har Brynäs varit kända för hela säsongen.